![]() |
10.3.2012: Det er vår i Oslo - 9 grader, solen skinner, og blomsterløkene spirer |
![]() |
Det vil nok ta noen uker før scillaen skaper et blått dekke |
Jeg har kjøpt jiffi potter, og tatt fram minidrivhusene fra ifjor og kommer til å så grønnsakene etter instruksene på pakkene. I en boks på soverommet ligger følgende frø klar til å sås.
- Jamie Olivers "oriental salad" - mixed
- Dill variant "Como"
- Buskbønne "Phaseolus vulgaris"
- Vill ruccola "Rucola Selvatica"
- Spinar Matador "Spinacia oleacea"
- Kinesisk hvitløk "Alleum tubesum"
- Hageportulakk "Portulaca oleacea"
- Koriander "Coriandrum sativum"
- Rød pepper "California Wonder" "Capsicum annuum"
- Merian "Origanum majorana"
- Blomkarse, slyng-
- Rucola
- Buskblomkarse "Trapeolum majus"
- Gresk aorgena "Oreganum hutum"
![]() |
Blomkarse - en fantastisk plante som trives på friland! |
Telen er ennå ikke gått så det vil nok ta noen uker framover før vi kan ta de første spadestikk i jorden. Det er bl.a. behov for å drenere ved å grøfte langs kanten mot naboene. Så vil jeg plante en aronjabusk som jeg overtok etter forrige eier og som de to siste sesongene er blitt stående i en plastpotte. Bærene på denne planten er reneste antioksidant-bomber som hjelper kroppen med å rydde opp i forhold til mye styggedom.
Så dere får virkelig følge med her på parsellbloggen for å se hva vi får gjort. I begynnelsen vil nok bloggingen bli relativt sporadisk men vi regner med at vi blir flittigere når sesongen kommer igang
Gratulerer med ny blogg og med parsell! Gleder meg til å se hva dere kommer til å dyrke frem av lekkerheter!
ReplyDelete