Saturday, March 10, 2012

11 mars 2012 - en merkedag!!

10.3.2012: Det er vår i Oslo - 9 grader, solen skinner, og blomsterløkene spirer
Jeg tør nesten ikke tro det, men 11. mars 2012 er en merkedag. Imorgen overtar vi hageparsell nummer 38 i Holmlia parsellhage, og dette markerer sesong nummer 1 av forhåpentligvis mange som parselleiere. Jeg deler denne med min gode venn Dagfinn Skoglund og vi håper at vi kommer til å høste friske grønnsaker og urter til mange deilige retter iløpet av sommeren og høsten 2012.   

Det vil nok ta noen uker før scillaen skaper et blått dekke
Imorgen får jeg første års giro for leie av 60 kvadratmeter på Holmlia parsellhage, og når den er betalt, så er sesong nummer 1 igang. Først skal jeg imidlertid to uker til Peru, men når jeg er tilbake kommer jeg til å gå igang med forberedelsene for alvor.

Jeg har kjøpt jiffi potter, og tatt fram minidrivhusene fra ifjor og kommer til å så grønnsakene etter instruksene på pakkene. I en boks på soverommet ligger følgende frø klar til å sås.
  • Jamie Olivers "oriental salad" - mixed
  • Dill variant "Como" 
  • Buskbønne "Phaseolus vulgaris"
  • Vill ruccola "Rucola Selvatica"
  • Spinar Matador "Spinacia oleacea"
  • Kinesisk hvitløk "Alleum tubesum"
  • Hageportulakk "Portulaca oleacea"
  • Koriander "Coriandrum sativum"
  • Rød pepper "California Wonder" "Capsicum annuum"
  • Merian "Origanum majorana"
  • Blomkarse, slyng- 
  • Rucola
  • Buskblomkarse "Trapeolum majus"
  • Gresk aorgena "Oreganum hutum"
Blomkarse - en fantastisk plante som trives på friland!
I tillegg har min gode venn og parsellkollega Dagfinn tatt med seg en pakke squash og en pakke gresskar for å så hjemme, for disse må ha en tjuvstart i forhold til de andre frøene som skal sås fra påsketiden og utover.

Telen er ennå ikke gått så det vil nok ta noen uker framover før vi kan ta de første spadestikk i jorden. Det er bl.a. behov for å drenere ved å grøfte langs kanten mot naboene. Så vil jeg plante en aronjabusk som jeg overtok etter forrige eier og som de to siste sesongene er blitt stående i en plastpotte. Bærene på denne planten er reneste antioksidant-bomber som hjelper kroppen med å rydde opp i forhold til mye styggedom.

Så dere får virkelig følge med her på parsellbloggen for å se hva vi får gjort. I begynnelsen vil nok bloggingen bli relativt sporadisk men vi regner med at vi blir flittigere når sesongen kommer igang

1 comment:

  1. Gratulerer med ny blogg og med parsell! Gleder meg til å se hva dere kommer til å dyrke frem av lekkerheter!

    ReplyDelete